17 & 18 januari 2017

16e Almelose Symposium Diabetische Voet

Op 17 en 18 januari 2017 vond het 16e Almelose Symposium Diabetische Voet plaats. Diabetes mellitus is een chronische aandoening die steeds vaker voorkomt. Ongeveer een miljoen mensen in Nederland leiden aan (de gevolgen) van suikerziekte.

Uit een aantal studies blijkt dat 15% tot 25% van de mensen problemen krijgen met hun voeten. Dit komt door een verminderd gevoel en verminderde doorbloeding in de voeten na verloop van tijd.

Dr. J.G. van Baal benadrukt de ernst van de diabetische voet. In Almelo is een expertisecentrum voor zorg rondom de diabetische voet ontwikkeld. Door de samenwerking binnen het centrum om ook de diabetische voet te voorkomen wordt de kans op een amputatie verkleind. We werken samen met veertien Europese klinieken binnen de zgn. Eurodiale groep, om zo internationaal te werken aan de beste zorg.

Op 17 januari werd door een aantal onderzoekers hun wetenschappelijk werk op het gebied van de diabetische voet gepresenteerd. Daarnaast werd een een overzicht van nieuw ontwikkelde technieken voor de diagnose van de diabetische voet gepresenteerd.

Op 18 januari vonden er voordrachten plaats door internationaal erkende experts, waaronder professor K. Harding, oprichter van een groot wondencentrum in Wales, en dr. A. Koller, president van de A-DFS (Association of Diabetic Foot Surgeons).